Klachten die met acupunctuur behandeld kunnen worden

De volgende klachten en aandoeningen reageren mogelijk goed op het gebruik van acupunctuur.
– Vermoeidheid
– Emotionele klachten
– Slaapproblematiek
– Spijsverteringsklachten
– Gynaecologische en overgangsklachten
– Klachten van het bewegingsapparaat
– Luchtwegen
– Hoofdpijn

Het lijkt vreemd dat u voor zoveel diverse klachten bij een acupuncturist terecht kan en ook hiervoor door hem of haar behandeld kan worden. Dit komt omdat u een andere benadering gewend bent: in de reguliere geneeskunde is het gewoon dat men voor een bepaalde klacht een specifieke behandelaar bezoekt. Maar in de Chinese geneeskunde wordt er anders naar klachten gekeken. Acupunctuur werkt holistisch; we kijken naar de mens als geheel.

De doorstroming van Qi (energie) staat sterk onder invloed van ziekte, constitutie, emotie, voeding en omgevingsfactoren. Als Qi niet goed stroomt ontwikkelt u na verloop van tijd lichamelijke en/of emotionele klachten. Als u bij een acupuncturist onder behandeling bent zorgt deze voor een betere balans van Qi, waardoor indirect uw klachten verbeteren. Mocht u er behoefte aan hebben dan kan ik het tijdens de behandeling verder uitleggen.

Een compleet overzicht vindt u op de website van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). Neem gerust contact met mij op om uw klacht te bespreken en samen te kijken of een acupunctuurbehandeling voor u zinvol is.