Ga naar content

Master Tung

Ik heb mijn TCM-opleiding gevolgd bij TCMA. TCM staat voor Traditional Chinese Medicine. Naast deze vorm pas ik ook Master Tung acupunctuur (uitspraak Dong) toe. 

Master Ching-Chang Tung (1916-1975) wordt gezien als een van de grootste acupuncturisten allertijden. Deze vorm van acupunctuur is gebaseerd op de I Tjing. 

Eeuwenlang, voordat Mao Tse Dong in de jaren ´50 acupunctuur (TCM) geprotocolleerd had, waren er naast acupunctuur-scholen ook vele families van generatie op generatie acupunctuur uitoefenden. Een aantal van deze families vluchtte met de komst van het communisme naar Taiwan, zo ook Professor Ching- Chang Tung. 

Zijn familie heeft door de eeuwen heen, een vorm van acupunctuur ontwikkeld en verfijnd dat zo krachtig en direct werkt dat men vaak tijdens de behandeling al verandering voelt. Omdat hij niet wilde dat dit verloren zou gaan verbrak hij de familietraditie en heeft hij deze vorm van acupunctuur aan 73 buitenstaanders geleerd. Twee van deze studenten hebben deze vorm van acupunctuur naar Amerika gebracht en zo heeft Master Tung acupunctuur wereldwijd meer bekendheid gekregen. Ik heb les gehad van Susan Johnson, een van de leidende autoriteiten binnen de Master Tung acupunctuur. Susan is zelf getraind door een directe student van Master Tung, Dr. Miriam Lee.