Behandeling

Na de uitgebreide intake ga ik over op het zetten van een aantal dunne naalden (tussen drie en acht naalden) op acupunctuurpunten op het lichaam. De gekozen punten staan in contact met meridianen. Deze meridianen zijn energiebanen en kunt u vergelijken met riviertjes waardoor uw energie (Qi) stroomt. Tijdens een acupunctuurbehandeling kunt u Qi voelen stromen. De doorstroming van Qi wordt onder meer beïnvloed door emotie, voeding, beweging, stress en medicatie. Maar ook de levensfase waarin u zit is van groot belang. Als een Qi-blokkade langer aanhoudt kunt u lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen. Door het plaatsen van de naalden wordt de doorstroming weer bevorderd en zal de verstoorde energiebalans zich herstellen.

Afhankelijk van uw klachten kan ik naast het zetten van naalden ook een Guasha-behandeling geven. Guasha is een massage-schraaptechniek dat meestal op de rug wordt toegepast. Het bevordert de afvoer van afvalstoffen en zorgt voor een betere doorstroming van bloed en energie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het het immuunsysteem.

Naast de behandeling geef ik u ook adviezen op het gebied van voeding, massage en leefstijl, toegepast op uw specifieke situatie. Met deze adviezen en suggesties kunt u uw eigen herstel bevorderen.

Ten slotte bespreken we het vervolgtraject.