Ga naar content

Behandeling

Na de uitgebreide intake ga ik over op het zetten van een aantal dunne naalden op acupunctuurpunten op het lichaam. De gekozen punten staan in contact met meridianen. Deze meridianen zijn energiebanen en kunt u vergelijken met riviertjes waardoor uw energie (Qi) stroomt. Tijdens een acupunctuurbehandeling kunt u Qi voelen stromen. De doorstroming van Qi wordt onder meer beïnvloed door emotie, voeding, beweging, stress en medicatie. Maar ook de levensfase waarin u zit is van groot belang. Als een Qi-blokkade langer aanhoudt kunt u lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen. Door het plaatsen van de naalden wordt de doorstroming weer bevorderd en zal de verstoorde energiebalans zich herstellen.

Zodra u in de naalden ligt, dan laat ik u minimaal een half uur liggen. Ik zorg ervoor dat de ruimte behaagelijk warm is en ik zet eventueel zachte muziek op zodat u heerlijk kunt ontspannen.

Naast acupunctuur kan ik de behandeling aanvullen met cupping, guasha of de TDP-lamp.

Cuppen
Cuppen of cupping is een belangrijk onderdeel binnen de acupunctuur. Het wordt onder andere gebruikt om het lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Ik plaats plastic cups op het aangedane gebied, welke vacuüm worden gezogen. Er onstaan cirkelvormige vlekken (rood of paars), dit is een normaal verschijnsel. Na enkele dagen zullen deze vlekken verdwijnen en zal er verbetering in de klachten optreden. Spieren en huid worden goed doorbloed en uw lichaam wordt ontdaan van afvalstoffen. Het gevolg hiervan is algehele ontspanning. Belangrijk hierin is dat u goed warm water drinkt (gekookt en afgekoeld) zodat uw lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Guasha
Guasha is een eeuwenoude Aziatische massage/schraaptechniek. Wanneer je een guasha behandeling ondergaat dan verkleurt je huid door middel van drukbeweging (schrapen). Er onstaan rode/paarse punten. De intenstiteit van de verkleuring geeft de stagnatie van qi en bloed aan. De verkleuring houdt na de behandeling even aan, dit kan variëren van twee tot tien dagen. Guasha bevordert de bloedsomloop naar de spieren, weefsels en organen. Ook heeft het een direct effect op hoesten en benauwdheidsklachten en het vermindert ontstekingsklachten.

TDP-lamp
De TDP-Moxa lamp is een warmte-producerende lamp die niet te vergelijken is met een infrarood lamp. De werking van deze lamp is dieper. De TDP/Moxa lamp bevat een deze zwarte carbon schijf welke 33 mineralen bevat. Wanneer de mineraalschijf elektrisch verwarmd wordt, zendt die specifieke infrarode elektromagnetische golven uit. De warmte van deze lamp is heel weldadig voor het lichaam en geest en wordt als zeer prettig ervaren.

Naast de behandeling geef ik u ook adviezen op het gebied van voeding, massage en leefstijl, toegepast op uw specifieke situatie. Met deze adviezen en suggesties kunt u uw eigen herstel bevorderen.

Ten slotte bespreken we het vervolgtraject.