Ga naar content

Behandeling

Na de uitgebreide intake ga ik over op het zetten van een aantal dunne naalden op acupunctuurpunten op het lichaam. De gekozen punten staan in contact met meridianen. Deze meridianen zijn energiebanen en kunt u vergelijken met riviertjes waardoor uw energie (Qi) stroomt. Tijdens een acupunctuurbehandeling kunt u Qi voelen stromen. De doorstroming van Qi wordt onder meer beïnvloed door emotie, voeding, beweging, stress en medicatie. Maar ook de levensfase waarin u zit is van groot belang. Als een Qi-blokkade langer aanhoudt kunt u lichamelijke en psychische klachten ontwikkelen. Door het plaatsen van de naalden wordt de doorstroming weer bevorderd en zal de verstoorde energiebalans zich herstellen.

Zodra u in de naalden ligt, dan laat ik u minimaal een half uur liggen. Ik zorg ervoor dat de ruimte behaagelijk warm is en ik zet eventueel zachte muziek op zodat u heerlijk kunt ontspannen en misschien wel even kunt slapen.

Naast acupunctuur kan ik de behandeling aanvullen met cupping, guasha of de TDP-lamp.

Cuppen

Cuppen of cupping is een belangrijk onderdeel binnen de acupunctuur. Het wordt onder andere gebruikt om het lichaam te helpen met het afvoeren van afvalstoffen. Ik plaats plastic cups op het aangedane gebied, welke vacuüm worden gezogen. Er onstaan cirkelvormige vlekken (rood of paars), dit is een normaal verschijnsel. Na enkele dagen zullen deze vlekken verdwijnen en zal er verbetering in de klachten optreden. Spieren en huid worden goed doorbloed en uw lichaam wordt ontdaan van afvalstoffen. Het gevolg hiervan is algehele ontspanning. Belangrijk hierin is dat u goed warm water drinkt (gekookt en afgekoeld) zodat uw lichaam de afvalstoffen goed kan afvoeren.

Guasha

Afhankelijk van uw klachten kan ik naast het zetten van naalden ook een Guasha-behandeling geven. Guasha is een massage-schraaptechniek dat meestal op de rug wordt toegepast. Het bevordert de afvoer van afvalstoffen en zorgt voor een betere doorstroming van bloed en energie. Daarnaast verlicht Guasha pijn en activeert het het immuunsysteem.

TDP lamp

De TDP-Moxa lamp is een warmte-producerende lamp die niet te vergelijken is met een infrarood lamp. De werking van deze lamp is dieper. De TDP/Moxa lamp bevat een deze zwarte carbon schijf welke 33 mineralen bevat. Wanneer de mineraalschijf elektrisch verwarmd wordt, zendt die specifieke infrarode elektromagnetische golven uit. De warmte van deze lamp is heel weldadig voor het lichaam en geest en wordt als zeer prettig ervaren.

Naast de behandeling geef ik u ook adviezen op het gebied van voeding, massage en leefstijl, toegepast op uw specifieke situatie. Met deze adviezen en suggesties kunt u uw eigen herstel bevorderen.

Ten slotte bespreken we het vervolgtraject.